Over Dancing Voices

Het duo Dancing Voices brengt Schotse en Ierse volksmuziek tot leven met hun stemmen die worden begeleid op verschillende snaarinstrumenten zoals gitaar, ukelele, dulcimer en mandoline.

Jouke Aukema bespeelt sinds vele jaren een scala aan snaarinstrumenten. Zijn vader was fan van de Dubliners en zette hem daarmee op het spoor van de Keltische muziek. Jouke speelt altijd akoestisch en vaak solo bij hele verschillende optredens. Zo kun je hem tegenkomen in restaurants en café’s maar ook op evenementen en festivals. Naast zijn solo activiteiten speelt Jouke graag samen met andere muzikanten tijdens ierse sessies.

Carieke Pol zingt sinds haar jeugd in allerlei verschillende samenstellingen. In koren, in duo’s en als solo artiest. Naast haar zangtalent is Carieke een Schotse danslerares van formaat. Ze geeft nog steeds vele dansworkshops in den lande waarbij ze mensen in korte tijd dansen aanleert. Daarna gaat de muziek aan en is het feestje compleet.

Allebei bezig in de Schotse wereld in Nederland kwamen Jouke en Carieke elkaar regelmatig tegen. Een gezamenlijke kennis vroeg hen eens samen te zingen, vele jaren geleden, en dat werd een gedenkwaardig moment. Vanaf de allereerste tonen bleken de stemmen van Carieke en Jouke een match van formaat. Het zou echter nog jaren duren voordat ze hun talenten gingen bundelen.

In 2015 kreeg het duo verder gestalte. Jarenlange opmerkingen in de trant van “we moeten toch eens iets samen met de muziek gaan doen” werden eindelijk waarheid en Carieke en Jouke bouwden samen aan een repertoire. Toen ze er klaar voor waren, in 2017, lanceerden ze hun duo Dancing Voices tijdens hun eerste huiskamerconcert. Dit was een instant succes. Ze worden ondertussen met regelmaat gevraagd om bij verschillende evenementen waaronder zeilreizen in Schotland op te treden aan boord en in de local pubs in Schotland. Na afloop van hun optredens horen ze vaak van het publiek dat hun stemmen op een bijzonder magische manier met elkaar combineren.